Final Header for old website

5 νέοι όροι που οφείλετε να γνωρίζετε για το σύγχρονο dating

Aν νομίζατε ότι ο κόσμος των σύγχρονων ραντεβού είναι ήδη αρκετά περίπλοκος και κάποτε εξαιρετικά δύσκολος στη διαχείριση, τότε ας έχετε κατά νου, ότι και -λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων- τα πράγματα μέσα στο έτος αναμένεται να δυσκολέψουν περισσότερο.

Τα social media που εδώ και καιρό φαίνεται να έχουν τον πρώτο ρόλο στις νέες γνωριμίες και γενικώς στις... συνεννοήσεις, κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτουν νέα ορολογία για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις, στο πώς δύο άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας αποφασίζουν να έρθουν πιο κοντά.

Αν, λοιπόν, μέχρι τώρα σας τρόμαζαν οι λέξεις ghosting, stashing και sidebarring, ρίξτε μια ματιά σ' αυτά που έρχονται στο σύγχρονο dating -και στην εξήγησή τους- και πάρτε μια γεύση απ' όσα τεχνολογία και ανθρώπινες συμπεριφορές. Το ghostbusting είναι η πρακτική του να επιμένει κανείς να στέλνει μηνύματα στον άλλον, ακόμη κι αν δεν του απαντά ποτέ.

1. Flexting

Πρόκειται για συνδυασμό των λέξεων flirt και texting και συνήθως περιγράφει τα ρομαντικά μηνύματα που ανταλλάσσουν για καιρό δύο άνθρωποι, πριν αποφασίσουν να συναντηθούν. Συνήθως, πρόκειται για μακροσκελή μηνύματα που στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν τον άλλο πριν από το πρώτο ραντεβού.

2. Cricketing

Πρόκειται για μια νέα ορολογία για μια παλιά συνήθεια. Ποια είναι αυτή; Το να μην απαντά κανείς αμέσως στα μηνύματα που έλαβε... Το δικό μας «διαβάστηκε», που έμεινε χωρίς απάντηση για τουλάχιστον 2 μέρες (!) θεωρείται ήδη trend στα ραντεβού όχι που θέλει κανείς να αποφύγει, αλλά να... ταλαιπωρήσει διακριτικά. Ή να απορρίψει, τελικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ακόμη και έτσι υπάρχει ένα υπομονετικό 67% ανθρώπων που περιμένουν μια απάντηση.

3. Ghostbusting

Να μια ορολογία για εκείνους που δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια. Μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για την τιμωρία σε όσους επιλέγουν την πρακτική του ghosting (δηλαδή, του να εξαφανίζονται ξαφνικά, χωρίς εξήγηση και φυσικά χωρίς να δώσουν ξανά σημεία ζωής). Το ghostbusting είναι η πρακτική του να επιμένει κανείς να στέλνει μηνύματα στον άλλον, ακόμη κι αν δεν του απαντά ποτέ. Ένα 38% ανθρώπων δηλώνει ότι αυτή η επιμονή κάποτε έχει αποτέλεσμα. Βέβαια, δεν εξηγεί πότε ακριβώς και τι είδους είναι αυτό το αποτέλεσμα...  Πόσο έχει επηρεάσει το sexting τις σχέσεις και τη σεξουαλική ικανοποίηση;

4. Seredipidating

O όρος περιγράφει την τάση κάποιου να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους, αναβάλλοντας συνεχώς ένα ραντεβού με την ελπίδα ότι κάτι άλλο, καλύτερο θα προκύψει. Τουλάχιστον το 1/3 των singles έχει παραδεχθεί ότι έχει μπει σ' αυτή τη διαδικασία, περιμένοντας το «κάτι καλύτερο» και φυσικά χωρίς να παραδέχεται ότι απλώς ξεγλιστράει από κάτι που εξαρχής δεν θεωρεί ιδανικό.

5. Fauxbae'ing

Να ένας απολύτως νέος ορισμός της ντροπής που νιώθει κάποιος, επειδή δεν έχει σχέση και μια συνήθεια που έχει παραδεχθεί τουλάχιστον ένα 19% νέων αντρών. Ποια είναι αυτή; Το να ποστάρουν φωτογραφίες με γυναίκες στα social media που μπορεί απλώς να είναι φίλες τους, ωστόσο αφήνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε σχέση. Ή σε σχέσεις, γενικώς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Συνήθως για να ζηλέψει κάποια πρώην ή για να σταματήσουν τις αδιάκριτες ερωτήσεις φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς. Σε όποια από τις δυο περιπτώσεις πρόκειται για μια μάλλον παράξενη συνήθεια που συνήθως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσωπική ζωή αυτού που την έχει, αλλά και όσων ενδιαφέρονται γι' αυτόν...

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της Α.Καππάτου και να λαμβάνετε μηνιαία ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν.

Η Α.Καππατου στα social media

strogili photo kappatou

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή