Εκτύπωση

Οι οικονομικά εξαρτημένοι σύντροφοι απατούν πιο εύκολα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να απατήσει τον σύντροφό του. Η ανία, τα συναισθήματα για κάποιο άλλο πρόσωπο, η εκδίκηση μπορεί να είναι μερικοί από αυτούς. Τώρα όμως, στη λίστα φαίνεται πώς μπαίνει κι ένας ακόμα: η οικονομική εξάρτηση.

Αυτό φάνηκε τουλάχιστον από έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ που έβαλε στο μικροσκόπιο δεδομένα που αφορούσαν πάνω από 2.750 παντρεμένους Αμερικανούς, ηλικίας 18-32, από το 2001 έως το 2011.

Κατά μέσο όρο υπολογίστηκε ότι οι γυναίκες που εξαρτώνται οικονομικά πλήρως από τον σύντροφό τους έχουν 5% πιθανότητες να τον απατήσουν ενώ οιάντρες που είναι οικονομικά απολύτως εξαρτημένοι από τις γυναίκες τους έχουν 15% πιθανότητες να μην τους είναι πιστοί!

Όπως λένε οι επικεφαλής της έρευνας ο λόγος για τον οποίο οι άντρες φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία όταν δεν έχουν το «δικό τους πορτοφόλι», είναι πιθανότατα για να επιβεβαιώσουν την «αρρενωπότητά» τους την οποία τείνουν –για κοινωνικούς λόγους- να θεωρούν θιγμένη. Η απιστία δηλαδή χρησιμοποιείται ως μέσο επιβεβαίωσης και αποκατάστασης ενός σημαντικού αλλά χαμένου για τους «θύτες» χαρακτηριστικού. Στους ανθρώπους δεν αρέσει να αισθάνονται εξαρτημένοι, επομένως αναζητούν τρόπους να δείξουν πώς έχουν ακόμα το «πάνω χέρι» σε κάποιους τομείς.

Από την ίδια έρευνα φάνηκε επίσης πώς όσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο μιας γυναίκας στο οικογενειακό εισόδημα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να απατήσει τον σύντροφό της. Ωστόσοοιάντρεςπουσυνεισφέρουνπάνωαπότο 70% στονοικογενειακόκορβανάείναιπολύπιοπιθανόνααπατήσουν τις γυναίκες τους, πιθανόν επειδή τις θεωρούν «κατώτερες» και ως εκ τούτου λιγότερο «αντάξιές» τους.

Ίσως λοιπόν, ένας τρόπος για να αποφύγετε την απιστία εκατέρωθεν να είναι και η οικονομική ισορροπία ανάμεσα σ’ εσάς και τον σύντροφό σας καθώς η οικονομική ανισότητα φαίνεται πώς είναι πιο εύκολο να δημιουργήσει τριβές.

https://health.usnews.com/health-news/articles/2015/06/01/money-dependent-spouse-may-be-more-likely-to-cheat

Σας ενδιαφέρουν


Tags: σχέσεις συμπεριφορά απιστία σεξ