Αλεξάνδρα Καππάτου

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Σάββατο, 29 08 2015
Greek English French German Italian
Παιδί και επιθετικότητα - Τι να κάνουν οι γονείς
Πολλές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν οι γονείς, πώς να χειριστούν την επιθετική του στάση προς τους ίδιους ή ακόμη απέναντι....
Πιπιλάει το δάχτυλό του ....
Mερικά βρέφη, όμως, νιώθουν ακόμη την ανάγκη να «βυζαίνουν"...
Πως να επιλέξω μπέιμπι σίτερ ;
Καλό είναι να δώσετε σημασία στην πρώτη εντύπωση που θα σας δημιουργήσει...
Πότε να αποφασίσουμε να μείνει μόνο στο σπίτι;
Η ηλικία στην οποία το παιδί θεωρείται έτοιμο για να μείνει μόνο στο σπίτι ...
Ζηλεύει το αδελφάκι του ...
Συχνά ακούμε το ένα ή το άλλο παιδί να παραπονιέται....
Πότε θα μάθει να συμπεριφέρεται σωστά;
Το παιδί από τα τρία, τέσσερα χρόνια, εποχή που συνήθως ξεκινά...

Ημερολόγιο 2014

 

Ημερολόγιο 2014 "Γονιός κάθε μέρα"

Ένα ημερολόγιο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για γονείς με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για θέματα διαπαιδαγώγησης του παιδιού.

 

  • Αν θέλετε το παιδί σας να κάνει εκείνο που του λέτε, πρέπει να αναρωτιέστε: «Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να του δώσω να καταλάβει;»
  • Μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γελούν αυθόρμητα μέχρι 400 φορές τη μέρα σε σύγκριση με τους μεγάλους, που γελούν 17 φορές τη μέρα. Αφεθείτε να γελάτε περισσότερο.
  • Πολλοί ενήλικες δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε και αναλαμβάνουμε παραπάνω από όσα αντέχουμε. Είναι επειδή οι γονείς μας δεν ήθελαν να ακούν «όχι» από τα χείλη μας.
  • Οι γονείς συχνά απαιτούν από τα παιδιά τους να πρωτεύουν. Ο μέτριος, όμως, δεν είναι «μετριότητα». Ανήκει απλώς στην πλειοψηφία.
  • Το άγχος μπορεί να εμφανιστεί από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του παιδιού, κυρίως όταν δεν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες του για στοργή, ηρεμία, φαγητό ή όταν αποχωρίζεται τη μητέρα του.

 

Αυτές είναι κάποιες από τις συμβουλές και πληροφορίες που επέλεξε να συμπεριλάβει η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου στο Ημερολόγιο 2014 «Γονιός κάθε μέρα». Στις σελίδες του οι γονείς θα βρουν ιδέες αλλά και απαντήσεις σε προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά, στοχεύοντας στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους. Σε συνδυασμό με το πρακτικό του σχήμα, το Ημερολόγιο 2014 θα γίνει ο πολύτιμος σύντροφος στην καθημερινότητα κάθε γονέα.

 

ΕΡΕΥΝΑ

Ποιος είναι ο κυριότερος λόγος που σας οδήγησε στο διαζύγιο

Ραδιοφωνικά

Συνεντεύξεις