Αλεξάνδρα Καππάτου

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Παρασκευή, 12 02 2016
Greek English French German Italian
Το παιδί έχει αρχίσει να κάνει έναν περίεργο ήχο. Τι να κάνουμε;
Τα συνηθέστερα τικ είναι:
«Kαι χωρίς πολλά τα παιδιά μπορούν να είναι ευτυχισμένα!»
Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που δεν την έχει αγγίξει η κρίση...
Είναι επιθετικό στο σχολείο
Σας κάλεσε η δασκάλα του παιδιού σας στο τηλέφωνο και σας είπε πως το παιδί σας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά
Κανόνες για τη χρήση του υπολογιστή στα παιδιά
Από τα 7 χρόνια προτείνεται η χρήση του υπολογιστή να είναι περίπου μισή ώρα την ημέρα ...
Διαταραχές πρόσληψης τροφής στα παιδιά
Γενικά, οι γονείς θα πρέπει να έχουν το νου τους σε περίπτωση που τα παιδιά τείνουν να διαφοροποιήσουν τις διατροφικές συνήθειες....
"Να μένει ο πατέρας το βράδυ κάποιες φορές μαζί μας;"
Με τον πατέρα του παιδιού σας διατηρείτε πολύ καλές σχέσεις παρά το γεγονός ότι χωρίσατε πρόσφατα.
Το παιδί έχει άγχος για το σχολείο...Τι να κάνω;
Η μικρή όταν επιστρέφει από το σχολείο διαρκώς μας λέει : «Θα προλάβω, θα τα καταφέρω";

Ημερολόγιο 2014

 

Ημερολόγιο 2014 "Γονιός κάθε μέρα"

Ένα ημερολόγιο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για γονείς με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για θέματα διαπαιδαγώγησης του παιδιού.

 

  • Αν θέλετε το παιδί σας να κάνει εκείνο που του λέτε, πρέπει να αναρωτιέστε: «Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να του δώσω να καταλάβει;»
  • Μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γελούν αυθόρμητα μέχρι 400 φορές τη μέρα σε σύγκριση με τους μεγάλους, που γελούν 17 φορές τη μέρα. Αφεθείτε να γελάτε περισσότερο.
  • Πολλοί ενήλικες δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε και αναλαμβάνουμε παραπάνω από όσα αντέχουμε. Είναι επειδή οι γονείς μας δεν ήθελαν να ακούν «όχι» από τα χείλη μας.
  • Οι γονείς συχνά απαιτούν από τα παιδιά τους να πρωτεύουν. Ο μέτριος, όμως, δεν είναι «μετριότητα». Ανήκει απλώς στην πλειοψηφία.
  • Το άγχος μπορεί να εμφανιστεί από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του παιδιού, κυρίως όταν δεν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες του για στοργή, ηρεμία, φαγητό ή όταν αποχωρίζεται τη μητέρα του.

 

Αυτές είναι κάποιες από τις συμβουλές και πληροφορίες που επέλεξε να συμπεριλάβει η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου στο Ημερολόγιο 2014 «Γονιός κάθε μέρα». Στις σελίδες του οι γονείς θα βρουν ιδέες αλλά και απαντήσεις σε προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά, στοχεύοντας στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους. Σε συνδυασμό με το πρακτικό του σχήμα, το Ημερολόγιο 2014 θα γίνει ο πολύτιμος σύντροφος στην καθημερινότητα κάθε γονέα.

 

ΕΡΕΥΝΑ

Ποιος είναι ο κυριότερος λόγος που σας οδήγησε στο διαζύγιο

Ραδιοφωνικά

Συνεντεύξεις